Hatha Yoga | Yogales | Yoga docentHatha Yoga

Yoga
Yoga vindt zijn oorsprong in India. Er zijn verschillende vormen van yoga, waarbij Hatha-yoga in Nederland de meest bekende vorm is. Tijdens een yoga les komen de volgende elementen aan bod:

 

Lichaam: In de vorm van het aannemen van lichaamshoudingen (Asana’s). Dit kunnen rek-, strek- coördinatie- en evenwichtshoudingen zijn. Kort- en langdurende-, dynamische- en statische houdingen.
Er wordt aandacht besteed aan de basis houdingen: liggen, zitten en staan.

 

Ademhaling: In de vorm van observatie en bewustwording van de borst-, buik- en flank ademhaling. Beïnvloeding van de ademhaling: bewustwording van een hoge, snelle ademhaling en bewegen naar een ontspannen, diepe ademhaling.

 

Mentaal: In de vorm van concentratie, meditatie, visualisatie, geleide fantasie, stilte, muziek, Mindfulness, hartcoherentie.

 

Samenvattend: Al doende ontdekt men de fysiologische invloed van yoga oefeningen op organen, spieren en zenuwstelsel. Daarnaast heeft een ontspannen geest een positieve werking op het lichaam. Het effect van yoga is over het algemeen dat men vitaler en meer ontspannen in het leven komt te staan. Klachten kunnen verminderen.